Ocijenite djevojku:

3


Ostale cure »

Kako poslati upit za stolariju?

Kako poslati upit za stolariju? Želite promjeniti staru drvenu stolariju sa novom PVC, ALU stolarijom! Kod slanja upita prema firmama za stolariju najkvalitetniju ponudu ćete dobiti ako navedete što više parametara. U slučaju da nevedete samo nekoliko osnovnih parametara ponuda se može razlikovati jedne od druge jer tada tvrtke nude nešto po svome shvaćanju a da to možda ne želite.Kod slanja upita Važno je navesti sljedeće:

Ime prezime: Adresa za montažu stolarije: Kontakt: Vrstu stolarije: npr: PVC ili ALU stolarija: Vrstu stakla: Boja stolarije: Rolete: ALU ili PVC lamele: Okvirno vrijeme isporuke: Sa ili bez montaže stolarije: Demontaža i odvoz stare stolarije: Dali se stolarija montira na kući ili u zgradi na 8 katu bez lifta. itd.

Gdje se stvaraju razlike u ponudi PVC stolarije od dobavljača do dobavljača?

PROFILI:

Razlike mogu biti prvenstveno u odabiru profila, koji mogu biti iz grupe 70mm i masivniji profili iz grupe 82-86mm. Za standarnu stolariju odabire se profil od 70mm, koji ima i više nego dovoljne kvalitete. Osim širine profila razlike se stvaraju kod broja komora. Danas je standardan broj komora 5 pa sve do 7 komora ili više. Zatim u obliku krila koje može biti ravno ili zaobljeno. Ravni profili obično izgledaju klasično i imaju 1 komoru manje od zabljenog krila. Profili sa zaobljenim krilom izgledaju estetski prihvatljivije i većinom ih kupci odabiru ako su upućeni prethodno od strane dobavljača. Danas se također nude reciklirani PVC profili koji su na frontama bijele boje a unutar sive ili smeđe boje, što estetski ružno izgleda. Takav profil je povoljniji i s njime se konkurira drugim trgovcima koji rade samo sa orginal čistim PVC profilima. Povljniji sistemi imaju manju debljinu stijneke, koja nebi trebala biti manja od 3 mm na vanjskim stranama.

BRTVE I ČELIČNA OJAČANJA

Osim vanjskih osobina cijenu može diktirati i broj brtvi. Standardno PVC profili imaju 2 brtve dok na izbor postoje i profili sa 3 brtve. 3. brtva nešto poboljšava toplinski koeficijent ali nije presudna da bi ste dobili bolji proizvod. Brtve mogu biti sive i crne. Sive brtve su estetski lijepše na bijelim profilima. Dok se crne brtve koriste kod PVC profila u dekoralima drveta ili po RAL bojama. Zatim unutar profila postoje čelična ojačanja koja se kreću u rasponu od 1,2-2mm. Većina dobavljača kako bi uštedili na proizvodu ugrađuju slabije čelike jer su tada u konačnici povoljniji od konkurencije koji rade sve po propisima i drže do ugleda firme. Čelična ojačanja poboljšavaju statiku prozora ili vrata i zato je vrlo bitna debljina čeličnog ojačanja.

STAKLA

Što se tiče stakla, ima ih nekoliko varijanti s kojima se može dobiti bolji proizvod. Standardno se danas ugrađuje staklo 4+16+4m Lowe ili 3-slojno staklo 4+12+4+12+4mm Lowe. U današnje vrijeme sve više kupaca zahtjeva 3-slojno staklo radi toplinske i zvučne izolacije. 3-slojno staklo se isplati investirati jer nešto je skuplje ali isplativo gledano dugoročno.

OKOVI

Nadalje jedan od najbitnijih faktora za kvalitetu stolarije i njenu cijenu diktira okov. Danas na tržištu ima svakakvih okova upitne kvalitete sa niskim cijenama koje u konačnici mogu biti rezultat loše stolarije koju će kupiti krajnji kupac. Okovi postoje u protuprovalnoj izvedbi i klasični okovi nižeg stupnja kvalitete. Kod odabira stolarije kupac može zahtjevati da mu se ugradi orginal okov proizvođača PVC stolarije. Danas samo jedan tip PVC stolarije nudi sve u kompletu, to znači da ćete odaberete li SCHUCO PVC stolariju dobiti i SCHUCO okov i kvaku. SCHUCO stolarija sa SCHUCO okovom je sami vrh ponude vrhunske PVC stolarije kojoj se danas ne može približiti niti jedan drugi proizvođač. Što se tiče cijene jako su konkurentni i 90% kupaca ih kupuje nakon uvida u kvalitetu.

Istraživanjem tržišta dokazano je da slanjem upita od firmi do frmi, u startu se nude sve najlošije stvari kako bi cijena bila što niža i samim time kako bi trgovci bili konkurentni. I za najlošije okove i profile govori se da su najbolji, dok se kvalitetom mogu pohvaliti samo neki PVC sistemi.

ROLETE

Rolete kod PVC stolarije danas se nude sa PVC i ALU lamelama. 90% proizvođača u startu nudi PVC lemele za roletu koje su 30% jeftinije od ALU lamela. PVC lamele pokazale su se kao loš izbor jer ne valjaju zbog više faktora. PVC lamele se uvijaju kod jačeg vjetra i ispadaju iz vodilica, nemaju nikakvu ispunu i porozne su na atmosferske utjecaje. ALU lamele su čvršće, punjene su poliuretanskom pjenom i automatski su zvučna i toplinska izolacija kad su spuštene. Kod ALU lamela bočno se stavljaju bočni čepovi koji se zaklamaju i nemogu iskočiti iz svoje vodilice.

OD TVRTKE OD FIRME U GARAŽI

Danas na tržištu postoje firme ili obrti iz garaža. Te firme rade u nekvalitetnim uvjetima tako da nemaju svu adekvatnu opremu koja je potrebna za vrhunsku stolariju. Neke radnje koje su vrlo bitne obrađuju ručnim alatima i time upropaste cijeli proizvod. Npr. tvrtke koje namaju stroj za drenažne otvore, drenaže buše ručnom bušilicom i samim time ne mogu pogoditi odgovarajuću komoru i tada kapljevine ne odlaze van nego se zadržavaju u prozoru i cure unutar prostora po zidu. Profili se moraju skladištiti u zatvorenim prostorima na ravnim plohama kako nebi došlo do trajne deformacije profila i oštećenja koje mogu nastati ako profili stoje vani nezaštićeni.

 

Zaključak:

Razlike u cijeni mogu biti zbog:

-Profila, Okova, Stakla, Čeličnog ojačanja, Brtve, Garancije itd.

Zato dobro obratite pažnju što piše u ponudi jer kasnije će biti kasno.

Ostale novosti